Dream of the ones who came before.


Finaste låten.

What can you see
On the
horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
A pale moon rises
The ships have come to carry you home

And all will turn
To silver glass
A light on the water
All souls pass

Annie lennox - Into the west


Annorlunda tiderPojkvän             √
Lägenhet           √
Körkort               √

Just kunnat bocka av ännu en sak på min långa mentala lista över saker i mitt liv. Som hänt och komma skall.
Att klara körkortet var extremt skönt, för nu kan jag fokusera på andra stora saker i mitt liv, körkortet krävde verkligen min fulla uppmärksamhet. Den senaste tiden - eller egentligen ungefär det senaste halvåret - har det varit väldigt mycket som krävt och kräver min energi. Mycket att tänka och fundera över, mycket att göra, mycket att få ordning på osv. ´Livet är inte alltid helt lätt. Och att bli "vuxen" och förväntas kunna hantera allt, är inte heller en lätt sak. Det går inte att komma till sina föräldrar och låta dem lösa sina problem.. Det är annorlunda tider.

Behöver mest få ordning på tankar egentligen. För när jag har det uppstyrt, bör resten kännas lite enklare. För om man är trygg i sig själv och i sina tankar, visst är det då så att man enklare kan vara trygg i sin omgivning och i det som sker?
 


Lilla grodan 2

En till bild på grodan :)

Att skriva.

Ibland saknar jag att skriva. Under en period i mitt liv skrev jag väldigt många noveller, kortare texter och även vissa dikter. Jag hade ett driv. Jag hade även en tendens att komma på vackra meningar lite när som, som sedan fick bli min utgångspunkt i skrivandet. 
  Nu var det länge sen jag fick någon liknande skrividé eller kände ett sådant driv. Jag älskar att skriva. Men det är få saker som är värre än när man försöker skriva och orden inte vill komma. När det bara känns B och uttjatat. Kanske bara är för mig det är så? Men för mig gäller det att verkligen ta chansen när en idé kommer upp, för annars är det så lätt att den försvinner och att det inte blir något av saken.
   Kom fram till det med en nära vän för några dagar sen, Vi båda är överens om att Ord kan och ofta har större effekt än något annat. Att man med en förmåga att kunna formulera sig kan få människor att förstå och känna så mycket mer. 
   Det är det jag älskar mest med mitt skrivande (även om det sällan är någon annan än jag själv som läser); att kunna använda ord till att förmedla känslor, på ett sätt som är svårt att lyckas med och kan kräva många försök, men det är Så skön känsla när man lyckas. 

Äpplen

Besökte en kulle för ett tag sedan där det växte flera stora äppelträd. Och de äpplen som fallit från trädet hade den finaste röda färg. Det är så härligt att fota när naturen bjuder på så underbara motiv och färger.

Lilla grodan


När Jimmy ser den här bilden från soffan börjar han sjunga en låt.. den går ungefär såhär "grooodaaan, vart är grodan nånstans?" osv. Den här grodan träffade vi på när vi var i skogen, den var putteliten och ganska medgörlig till att bli fotad :) Supersöt var den. Vi lekte ganska länge med lilla grodan. Vi tycker om lilla grodan.♥

Körkort

Det har varit lite dåligt med foton den senaste tiden, med bloggning också dessutom. Ber om ursäkt för det!

Har fullt upp med körkortet just nu
. Plugga teori och köra så mycket som möjligt. Teorin går utmärkt om jag får säga det själv, men jag tycker det är nervöst och jobbigt att köra bil. Det går bra när jag kör med pappa, men när jag kör på körskolan känns det mest jobbigt.. Och nu börjar körprovet närma sig. Får hoppas det går vägen iallafall.

Nu ska jag och Jimmy titta på Sagan om ringen o äta popcorn. Varje kväll är en mysdag när man lever sambolivet..


Ett foto jag tog under skogspromenaden, tycker resultatet blev lite annorlunda, både färger och skärpa är olika från det jag brukar hålla på med..

Skogspromenad.Vaknade i Lördags och började fundera vad som skulle göras av dagen. Jimmy föreslår att vi ska cykla ut mot skogarna runt Lommarsjön. Sagt och gjort. Och det var verkligen en underbar idé - för gud så vackert det var. Det var väldigt svårt att förstå att man var i Norrtälje. Mot slutet av vår långa cykeltur och promenerande i skogen så la vi oss tilrätta på den vackraste plats. Det kändes som att vi var ensamma i världen.
Det var ett stort grönt inhägnat fält, och i mitten av fältet fanns en ö, en kulle med träd och stenar. På toppen av kullen slog vi oss ner och lyssnade på den fullkomliga tystnaden. Utsikten var fantastisk. Framför oss hade vi sjön, som var Helt stilla, inte en enda rörelse. En bit bort från oss på båda sidor fanns skogen, och en bit bakom oss en publik bestående av ett gäng kossor.

Älskar skogslandskap. Mest av allt älskar jag när det öppnar upp sig i skogen, alltså ängar, åkrar fält osv. Det var i vilket fall hur fint som helst att dela tystnaden där ute.

En Höstig kväll

Idag har jag och Jimmy gjort Äppelmos av handplockade äpplen från Väddö. Väldigt lyxigt. Och även väldigt mysigt att pyssla med. Det doftar Så gott.
Att göra så mycket som möjligt själv är något jag verkligen strävar efter. Jag hade ett långt samtal för flera månader sen med min älskade om en sådan sak. Vi båda delar något av en dröm om att kunna bo på något avskilt ställe, och leva så mycket som möjligt på egenodlade varor och liknande. Typ odla grönsaker, ha egna höns o.s.v. Det är så mysigt med hemmagjord mat och dryck av alla slag. Därigenom också min önskan om att en gång ha en vingård. Så liknande saker som Äppelmos lär jag och min Älskling hålla på mycket med under vår långa framtid.
Jimmy ropar från spisen att jag ska skriva att det har varit en väldigt "höstig" dag, med plockade kantareller från skogarna på väddö till middag, och nu äppelmos. Låter bra det ♥
Godnatt!


Om

Min profilbild

RSS 2.0