Norrtälje.


Update om livet.

Liten update på vad som händer. För mina vänner som jag inte pratar med så ofta.

På jobbfronten så vikarierar jag just nu tillsammans med min syster på Björkö förskola. Det är väldigt mysigt. Även om jag helst vill in till Norrtälje o jobba. Ska börja söka jobb där nu o hoppas jag får nått snart.
Har tränat massor och Älskat det. Men nu skadade jag foten, stukning (hoppas jag). Så kan inte träna just nu vilket suuuger. Istället hoppar jag runt på kryckor o tycker synd om mig själv..
Är inte längre i ett förhållande. Har flyttat hem till Väddö. Pluggar inte Juridik.

Rätt mycket har hänt. Mår just nu väldigt bra iaf. Har roligt. Gör mycket skoj osv. Så no worries, be happy vaa! :)

Nu vet ni!


Foto: Fredrik Lundberg


Två bilder från när Fredrik fotade mig.

Bästa texten. ♥ Winnerbäck.


Stackars mannen med medaljer
som bara putsar sina minnen
han sitter tyst bland gammalt skrot
Kan inte se för allt sot
att ingen sitter mittemot

Stackars hon som flyter med
som aldrig lärde sig ta sats
Hon som ägna all sin tid
åt nåt hon inte ville bli
för det var bara där det fanns en plats

Stackars den som inte bryr sig
Stackars dom som aldrig tyr sig
till andra än sig själva
och stackars fåglarna i bur

Och stackars dom som stänger in sig
hundra dagar utan heder
Ja stackars dom som lever så
stackars dom som tittar på
hur märkligt kan man må

Ja stackars han som aldrig kämpar
Han som säger stackars mobb
Han som hamna först i kön
och blev så nöjd med sin lön
att han glömde sitt jobb

Stackars den som inte bryr sig
stackars hon som aldrig fryser
och alltid får vad hon vill ha
Ja stackars hon som har det bra

Stackars hon som ville opp
men inte började från början
I skara står en man
som låter henne trampa på
och skrapa ansiktet i gruset

Ja stackars han som aldrig gråter
fast han släpar på ett höghus
Vad är det ingen ska få se
som ingen inte redan sett
och vart ska det där huset

Stackars hämmade lakej
och stackars dig och stackars mig
Det är en konstig värld vi lever i
ja ingenting är vad man tror

Så jävla glad.Att få använda skrattmusklerna igen. Att få känna känslan när det gör lite ont i kinderna för att leendet suttit på så länge. Livet.

Colour


Saknar saknar saknar.
Men ignorerar.
Vad annars kan man göra.
När man har bestämt sig.
När man valt att leva så.
Bara gilla läget.
Och göra det bästa av det.


Positiv och glad

Har haft en underbar dag. Vill bara säga det. Som kontrast till allt jobbigt som händer.


Den 16 April vid tiotiden.

Skriver, skriver och skriver. Noveller och kortare texter. Försöker få ner på ord vad som hände under föregående kväll. För jag har så svårt att förstå. Vad som hände när några ord lämnade mina läppar - och Allt förändrades. Jag kunde inte hindra orden, och plötsligt hade jag satt något i rullning. Något som jag aldrig planerat, något som jag inte ens tänkt tanken på. Men så fort jag sa det - så visste jag att det var rätt. Jag tyckte inte alls om att det var rätt - i själva verket var det ungefär det värsta som kunde hända. Men ändå accepterade jag det. Jag accepterade. Ord kom inifrån mig som jag inte ens visste fanns där.

Det är märkligt. Hur något så litet - som ett gäng ihopsatta ord. Kan förändra så mycket. Hur en liten röst inom en, som man aldrig velat lyssna på, till slut får nog och bryter ut. Säger det man själv aldrig varit stark nog att säga. Och ändå var det jag som sa det. Jag som tog beslutet. Och nu är allt annorlunda. Så tomt. Så ensamt. Men ändå någonstans så jävla rätt.Moblibloggar

Hejhopp! Snabbt inlägg för o visa att jag Inte gett upp om bloggandet än.. Har haft en jättekul veckaa, tex varit på kryssning som va jäkligt fet trots att den var fylld med fulla 18åringar. Men för tusan, tjejerna va awesome! Med oss hem har vi massor med grymma minnen.

Det här kan ju vara de tråkigaste o minst intellektuella inlägg jag skrivit.. Jaja, slänger upp två bilder som matchar det.


 


Det är nu det händer, det är nu det vänder.

Efter regn kommer solsken. Visst är det nästan alltid så här i livet. Men du måste kämpa lite också. Solsken kommer om du bestämmer dig för att det är dags. Du själv måste låta solskenet komma in i ditt liv.

Och idag gav jag mig själv ett löfte. Ett löfte om att det är nu det vänder. Och att jag ska inte tillbaka, inte för allt i världen. Aldrig någonsin igen.
Det är nu det händer, det är nu det vänder.


Och helvete vad jag ska kämpa för det.

Sunlight.


Min fina vän Emma. Och lite nisse också!

Hur kan du göra såhär?

Att lägga ut något man skapat på internet, offentligt, för vem som helst att läsa, kommentera, kritisera. Det kan vara en text, en låt, en teckning. Det är personligt. Det kan vara läskigt. Vissa gör det utan att tänka efter, andra skulle aldrig ens komma på tanken att publicera någonting som står nära hjärtat. Själv tycker jag om det. Jag tycker om att skapa och sedan visa. Även om jag gärna ursäktar mig, och även om jag inte alltid är stolt. Så tycker jag inte om när saker o ting samlar damm i mappar på datorn. Publicerar det hellre.

Och eftersom jag inte har någon större mängd läsare. Så känns bloggen som ett bra ställe att publicera.
Nedan kommer en ofärdig text jag börjat på. Jag älskar att skriva. Jag gör det inte så ofta, och är ingen mästare direkt. Men jag tycker om det.

Här är min novell. Den som orkar läsa - plus till dig!Hur kan du göra såhär?

Han
Hur kan du göra såhär mot mig
. Hon upprepar orden om och om igen, efter ett tag är det inte mer än ett mumlande då tårarna och snoret hindrar orden från att komma fram. Hon gungar fram och tillbaka, tätt ihopkrupen. Ett litet människobylte; omringad av små pölar av saliv som sakta runnit från den ständigt öppna munnen. HUR KAN DU GÖRA SÅHÄR MOT MIG? Plötsligt hoppar hon upp, kommer obehagligt nära. Hon skriker och spottar mig i ansiktet. Hon slår mig på bröstkorgen med sina små obetydliga nävar, som ett sätt att säga Varför. Hon trycker sedan handen mot min axel och tvingar mig således att ta ett steg bakåt. Ett klarrött handavtryck växer fram på min kropp. Hon faller i hejdlös gråt och trycker pannan mot min barm – snyftar fram ursäkter. Förlåt, jag menade det inte. Sen tillbaks till ruta ett återigen. Hon faller ner på golvet, gör sig så liten som möjligt genom att hålla knäna tätt intill magen, och börjar gunga.


Tillslut ger jag med mig. Som jag alltid gör. Jag lägger mig på golvet, drar det lilla knytet nära, och håller hårt. Ger den energi jag har kvar åt varelsen i mina armar. Viskar ord som stillar tårar och inger trygghet med en lätt smekning mot hennes arm. Tårarna stillas för en stund, för att sedan bryta ut igen. Upprepas vanligtvis cirka fem gånger innan andningen tillslut lugnats; och hon faller in i den efterlängtade sömnen. Jag drar in ett djupt andetag. Luft. Äntligen luft.

Hon
Rädslan för mig själv växer sig starkare. Det började med en främmande kramp i magen. Blandat med en känsla av panik, som efter det aldrig riktigt släppte taget. Det var oftast din blick. Ibland dina ord. Det var sättet du sa det på. Du vågade aldrig säga det rakt ut, men det gjorde det bara smärtsammare. Jag fick själv summera dina ord, för att inse vad du hela tiden menat. För att inse att hoppet varit förgäves. Med tiden lät jag smärtan i magen gro, okapabel till att göra något åt den. Det var du som presenterade smärtan, men det var jag som lät den komma in. Då var jag omedveten om vad som hände, kunde inte se konsekvensen av att låta det fortgå. Kunde inte se följden av att bara låta det vara. Sen kom ångesten, det var ångest över allt, och det var ångest över ingenting. Minskade på Allt i livet. Orkeslösheten kom som en följd av ångesten – hand i hand med oron och känslan av meningslöshet. Plötsligt fanns inte ett spår av det som definierade Mig kvar. Hur jag än letade inom mig, kunde jag inte finna den styrka och självsäkerhet som jag trodde fanns där. Borta.


Andningssvårigheter, rädsla för döden, brist på livsvilja, sömnsvårigheter, mardrömmar, panikångest, depression. Det ena avlöpte det andra. Och rädslan för mig själv var plötsligt där, rädslan för vad jag var kapabel till. Rädslan för att jag själv skulle komma att bli orsaken, orsaken till min egen undergång. Rädslan för att livet inte längre kändes viktigt.


Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva.


För första gången vill jag verkligen skada dig. Det är inte längre ett rop på hjälp – ett sätt att kräva din uppmärksamhet. Nej, det är annorlunda den här gången. Hatet sprider sig genom mina ådror som ett livsfarligt gift. Och vem ska bota mig den här gången? Vem botar mig mot den sjukdom kallad Hat som nu är hela min verklighet. Vad händer med kärleken när man tappar sin kontroll?


Kan man vilja skada någon som man samtidigt älskar och bryr sig om? Utesluter det ena det andra?

 
Nej.


Snarare tvärtom.


Jag skriker tills det värker i halsen. Jag bankar näven i mitt huvud tills handen domnar. Jag biter fast i mitt knä tills huden skrynklar och blod kommer fram ur vecken. Jag tänker tankar som får magen att vråla i smärta. Och mitt bland alltihop finns Du. Där finns alltid du. Kanske kommer du förevigt vara kopplad till smärtan. Kanske kommer du för alltid vara en så stor del av mitt helvete, att den tid du spenderade i min himmel inte längre räknas.


London - Svartvitt


Amanda i London


Fotade Amanda i London vid fontänen utanför Buckingham Palace. Visst är hon vacker?

Life as we know it

Testar att mobilblogga. Får se hur det kan tänkas gå!!

Idag har jag suttit med alla bilder från de fotosessioner ja haft på senare tid. Sorterar och valt ut favoriter. Jag har alltid tyckt om att fota - men först på senare tid jag börjat gilla att bli fotad också. Resultatet kommer nog upp rätt snart, bilderna ska bara bli redigerade klart också!Om

Min profilbild

RSS 2.0